lördag 26 november 2016

Livets kugghjul - födelsedagskort.

Livets kugghjul - födelsedagskort.

Kortet var till en blivande 40 taggare och jag har kommit in i en pysselperiod när jag gärna stämplar mycket på designpapper och så blev det även med detta som ni här kan se slutresultatet på.


Kortet har basen 14,5*14,5cm i klassisk grå cardstock från Bazzill. Jag valde en liten extra vikning på ett vanligt kort då det skulle innehålla presentkort och det är lite annorlunda helt enkelt.


Det randiga designpappret är från This &That "Signs ITEM THC26006"  och som ni ser limmade jag på två band för att få mer effekt, bara ett brunt blev så trist. Satte dem med dubbelhäftande tejp,  jag distressade DPs kanter först med Walnut stain från Ranger. 
DPn är sen limmat på mörkare grön CS.

Det var kort efteråt jag kom på att jag skulle ju stämpla på pappret men det gick ändå, lite mer pyssligt bara då jag behövde skydda banden (nej tyvärr gick det inte att få loss det). 

Valde att använda olika små stämplar: 
Kugghjul från  Urbans stamps ( den är med flera kugghjul men jag distressade bara en del av dem), uret från Clear Choice Stamps  och Gräset är från Inkido. allt stämplat med Versafine black onyx ink. 

Ville att det skulle se lite tufft/slitet/ grunge- aktigt.

Kugghjulen var en dies från Cheery Lynn. Kugghjulen distressades lite flammigt med Walnut Stain. Två limmades och den tredje  sattes med 3D-kuddar för att få lite djup.

Med en punch från Martha Stewart stansade jag ut kvistar i svart CS och hade på lite Wink of Stella clear 999. Dekorerade med ljus grön / aquafärgade rhinestones.


Siffrorna skar jag ut för hand med skalpell och embossade två gånger med svart embossingpulver från Reprint. Blir alltid mer slätt och snyggt om man gör det två gånger.


Så här såg den ut när man öppnar kortet. 
Bokstäverna är utstansade i gul CS med Alfabet High Rise från QuickKutz och lite wink of Stella Clear 999 för glitter. Det gula ni ser är baksidan av ett presentkort, det är en ficka gjord.


Och så här såg den ut helt öppnad. Texterna är handskrivna och av egen design på cremevita CS från Reprint och samma gröna CS bakom som inramning.
Presentkortets text är handskriven på samma vita CS och fick en gul baksida för att matcha de utstansade bokstäverna.. Beep beep /K


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Master Andrena

  Master  Andrena. Detta är ett gratulationskort för en väl utförd avhandling om sandbin. *** This is a gratulation card for a master well d...