söndag 6 november 2016

Trädkortet.

Trädkortet.

En blivande 40 åring som fick presentkort till att köpa sig ett körsbärsträd vad passar inte bättre än ett träd på kortet.

Valde vikningen "Twist and pop up" ( "vrid och popp upp") varianten men jag tyckte att kortet passade i detta fall bättre att öppnas som ett vanligt kort och inte som på de flesta tutorials som man hittar på nätet där den öppnas nerifrån upp eller vad man ska säga.

 HÄR är en  tutorial för en variant av Maymay, Made it Crafts.  Jag valde att göra den där mekanismen i delar och limma ihop.

Och här kommer min förklaring, tyvärr inga foton på själva orginalet för jag glömde fota var så koncentrerad men jag har gjort en mall på mekanismen. 

Då börjar vi! Jag valde CS Bazzill "Pear".
Skär ut först kortbasen på  12" * 4" och bigar den på mitten = 6".
Sen skär jag ut ett papper på 10" * 3 1/2 " för själva pop up delen. 
Den bigas på 2 1/2",  5", och 7 1/2". så kortet ska ha viknikningen sänka- höjd- sänka om ni förstår.
Därefter mekanismens tur. 
Skär ut en bit papper på 8" * 3 1/2" (jag gjorde den snäppet smalare).
biga på längden (1 3/4") dvs på mitten av kortsidan till andra kortsidan.
På bägge långsidor gör små markeringar vid 2 1/2" samt  5 3/4". 
Biga diagonalt så det blir -----X----- märkning efter bigningen. Hoppas ni förstår.

Sen kommer den lite svåra delen när själva mekanismen ska vikas, på bilden har jag gjort den i vanligt printpapper så den blev INTE perfekt men ni kan se hur den ska se ut.


Innan själva mekanismen limmas på insidan av kortbasen så dekorera med mönsterpapper.
Fäst mekanismen centrerat just under kortets vikning. På min mall är kortbasen liten, tog en bit papper jag hade över. Limma bara på  trekanterna!Pop up delen centrerar du över mekanismen och limma bara längst ut diagonalt dvs om du limmar längst ut på höger sidan upp så limmar du på vänster sida ner längst ut.
Så då är själva kortbasen gjord. 
Jag valde att använda två olika DP. Inuti blev det Constellation Item #1067 "To the moon" från Fancy pants design.På utsidan Teal Damask item #THG27005 av Lori Whittlock, This and That. Alla DP-delarna är distressade med Walnut stain, Tim Holtz / Ranger.


Magbandet är ögonmåttat i samma gröna som kortet och samma vita som bakom DP på framsidan. Inuti valde jag en cremevit som matchade den designpappret (DP) bättre.

Stämpeln med trädet är från Hobby Art CS133D Country Gate. Målad med Promarkerpennor.
QuicKutz cirkel slät och scallop dies är använda här för att göra en rund ram till stämpelbilden.

Scallopscirkeln är målad med Mörkgrön Wink of Stella 042 precis som siffrorna 1976 och limmad på den vita cirkeln med trädet på.Siffrorna 1976 är gjorda med QuicKutz Lollipop och målade med Wink of stella mörkgrön 042.

De utstansade bokstäverna inuti som bildar ordet ÄNTLIGEN är utstansade med samma dies som siffrorna på magbandet.

De stor siffrorna-40- har jag skurit ut för hand, de röda är målade med Wink of Stella clear 999. De svart siffrorna (bakom de röda) är bara för stadga och skuggning.

Ballongerna är utstansade med en stans och färglagda med olika promarkerpennor. Limmade fast riktig sysnöre bakom varje och limmade fast ballongerna först och sen varje snöre nertill DP pappret.

Resten av texterna är handgjorda.


Beep beep / K 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Top Hat.

 Top Hat. En cool giraff på ett födelsedagskort till en medlem i min familj. *** One cool giraffe on a birthday card for a member of my fami...