söndag 6 november 2016

70år gånger 2 - kort.

70år gånger 2 - kort.

Ytterligare en beställning, från någon annan men till samma par som fick båtkortet (med båtbiljetten i) och då fick det bli annat tema. Fick fria händer så detta är resultatet och texten på framsidan är egen design och handskriven.
Kortbasen 14*14cm i vit CS vikt till ett så kallat shadow box frame card , boxkort. Ramen är 1,5cm bred runtom. 

Efter det var vikt och så skar jag ut mönsterpappret, DP Firefly Collection "Fireflies". DP pappret är drygt 1cm bred, utskuren med skalpell.
Distressade kanterna med Milled Lavender, Ranger.

Gult Reprint/Paper Accents CS använde jag till att göra blommorna. nedan ser ni hur man klipper ut dem och därefter rullar man ihop dem, lite trixigt och jag valde att limma emellanåt nertill för att de skulle hålla ihop. 

Kanterna på blommorna distressades med Milled Lavender från Ranger, Tim Holtz.

Två klara, flera att skapa. Det tar en hel del tid då de är rätt små och man vill inte ta i för hårt för då blir det mos.
Med en Martha Stewart blad stans stansade jag ut löv i Lily pond- grön CS från Reprint.
Glossy Accents från Ranger på löven för att få både textur och glans/liv.

Med en annan Martha Stewart Stans stansade jag ut små kvistar i svart CS som målades med lite glitterlim från Dovecraft för lite spröd glittereffekt.

Siffrorna skar jag ut för hand och embossade två gånger med silver embossingpulver detalj från Reprint. Två gånger för att få en extra slät fin yta.

Blommorna limmas med limpistol medan resten limmas med vanligt scrapbookinglim.
La till lite mer dekoration för utfyllnad och färgklickar.


Här kan ni se att blommorna sticker ut lite, gillar sånt då det ger mer djup i ett shadow box frame kort, boxkort. 

Siffrorna är limmade på en bit CS Lily pond (Reprint /Paper Accents) vars kanter är målade med soft green Promarker för att få rätt nyans grön.Texten är handskriven och stjärnorna är silverkonfetti.Beep Beep / K


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Top Hat.

 Top Hat. En cool giraff på ett födelsedagskort till en medlem i min familj. *** One cool giraffe on a birthday card for a member of my fami...