lördag 12 november 2016

Julkort till julbasaren.

Julkort till julbasaren.

Sen några år tillbaka har jag fått en beställning på några julkort som auktioneras ut på en julbasar.
Denna beställning är alltid en ära att få och jag visste direkt hur de skulle se ut i år. 

Första året var dom juliga i olika färger med julgran på, året därefter grön kortbaser med julkulor och skog med tomten och renarna i skyn.

I år blev dom blå med landskapsmotiv samt röda med domherre motiv och resultatet ser ni här:


Basen är 13*13cm i mellanblå CS från Reprint (Paper Accents) Great Lakes på bilden  och de andra fem i röd CS från Reprint, troligen Macintosh. Den lilla fliken blev senare stansad, kan ni se längst ner i detta inlägg.BLÅA KORT

Stämpeln kommer från ett vackert stämpelset jag köpt i England, märke hobby Craft.
Stämplat på vit cardstockpapper.


Sen blev det maskningsdags. 
Himlen i två distressfärger: Salty ocean och Chipped Sapphire från Tim Holtz. Att det inte är distressat längre ner på sidorna gör inget då bilden kommer att beskäras och jag fyller i det som behövs.


Färgläggning med Promarkpennor. 
Husväggarna är målade med Cool Grey 2, Fyllde i grenarna mm med Svart promarkerpenna för att bättra på stämpelfärgen. 
Grinden är målad med warm Grey 4. På grenverket till höger använde jag Icy grey 4 (pennan ej med på bilden).


Honeycombe på hustaken, cool grey 4 till bergen i bakgrunden och Shaprie för snö på grenar tak, grind mm. På marken har jag färglagt med promarkerpennan Tan.


Här kan ni se att jag korrigerat sidorna på bilden och limmat ihop delarna på en mellangrå CS från Reprint.

Den nedre delen är en bit vit CS som jag kört i big shot i en embossinbgfolder från Marianne Design ( DF3420). Distressat med samma distressfärger som himlen dvs Salty ocean och Chipped Sapphire från Ranger.

Sen var det dags för dekorering. Det blev  ett fint band i gråblåglittrig färg och en snöflinga utstansade med quiKutz Snowflake punch dies  i samma blå CS som kortbasen.

Färglagd med Wink of -Stella Clear 999 och dekorerad med mörkblågrå pärla ( 6mm ) i mitten och ljusgråblå Rhinestones (2mm)  i ytterkanterna.

RÖDA KORT.

De röda hade jag lite kämpigare med då jag inte är egentligen nån julmänniska men jag försökte mitt bästa.
Först tänkte jag ha en flicka stämplad på korten så jag gjorde fem stycken och färglade alla fem men jag blev inte nöjd så dom fick läggas på hyllan.


Jag spånade och började om. Hittade en domherrestämpel från Panduro i mina gömmor.
Stämplade och färglade med promarkerpennor och vilka pennor ser ni nedan på bilderna.  Grenen är målad med Promarkerpennorna  "Holly" och "Forest green".

Kulan har även fått lite guldpenna och Wink of Stella orange 070.

Sen vart jag fundersam på HUR jag skulle ha den på framsidan av julkortet. Skulle den sticka ut lite, vara i en oval, cirkel eller fyrkant.

Till slut valde jag cirkel med scallopkant, det ger lite pepparkaksformskänsla.  Den vågiga kanten hade jag lite Stickels Forsted Lace på.

Limmade på två olika band, underst brett organza och ovanpå ett smalt glittrigt.
3 pärlor som hörndekoration.


Texten inuti är densamma som i blå korten. En textstämpel jag inte vet vart den kommer ifrån. Stämplade med Versafine onyx black.

I bakgrunden på det blåa kortet har jag med distress ink Tumble Glass från Ranger, Tim Holtz stämplat snöstjärnor med en stämpel från Dovecraft .

I det röda kortet använde jag stämpel med järnek från Reprint och med distress Festive Berries från  Ranger, Tim Holtz.

Kanten på fliken till höger på kortbasen är stansade med en kantstans från Martha Stewart och dekorerade med silverstjärnor i det blå och guldstjärnor i det röda. syns lite dåligt på bilderna.

Beep beep /K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Birdy.

 Birdy. Skapade detta söta födelsedagskort till min farbror. Detta är gjort med akvarellfärger. *** Created this cute birthday card for my u...