söndag 1 maj 2016

Handgjorda rosor i papper.

Handgjorda rosor i papper.

Såg det på Pinterest och googlade på Youtube och blev lite så där smått lyckligt lyrisk när jag såg dem och tänkte det vill jag också göra. Mitt allra första försök var rent ut sagt bedrövlig tills jag hittade en som funkade. En vad? Jo en stans.

Funkar så klart med en blomdies med, jag har här använt stansen "Blossom punch"  från Stampin up! 

Detta är en etikett (tag som det heter på engelska om du vill googla på flera) som jag skapade till min Svärmor på hennes 65 års dag. 

Pappret är basen gult och distressad med Tim Holtz "Victorian Velvet" för att få lite liv i den.
Jag har valt att använda flera blomlager än vad som oftast visas på text youtube då den blir tätare och finare i mitt tycke.

Man stansar ut blommorna och sen stansar man ett hål i mitten på varje utstansad blomma 8med en punch/dies eller klipper). därefter klipper man så att den får olika många kronblad dvs från att den understa är hel 8endast ett hål9 med 5 kronblad till att resten har 4, 3,2 och till slut bara ett kronblad.

därefter rullar man kronbladens yttre kant med en penna eller strumpsticka elelr dylikt innan man sen limmar ihop dem 1 och 1. den sista med bara ett kronblad är lite krångligt men det går.
Man kan ju så klart göra flera av de med färre kronblad om det gör att när man sätter ihop dem inte blir så mycket glipor.

Botten till rosen är gjord med att jag stansar ut  x antal rosenlöv med en Martha Stewart Punch , de är  distressade med Tim Holtz "Peeled Paint" .
De är sen limmade på en utstansad liten cirkel så att man sen kan sätta en stor klutt med lim (jag använder limpistolen) för att sätta blomman på plats, del för del.

Siffrorna är utstansade med alfabet "Sugar Cookie" från Quikutz  och på dem har jag haft Distress Stain "Tarnish brass".
Snirkeldekoration (swirl) är från Cheery Lynn och små fjärilarna från en Martha Stewart stans. Dp är Inkidos "Beige Blossom" som jag gillar. Text handskriven.
Här är en annan variant av etikettskort. Den har fodral till etiketten.  CS är Reprint /Paper Accents Avalanche och Spring Green. DP Från Pion "Daisy".  Kanterna är stansade med Martha Stewart stans. alla kanter är distressade med Tim  Holtz "Peeled paint"

Fjärilen från Papermania Urban stamps som jag färglagt med Promarkerpennor och klippt ut.
siffrorna gjorda på samma sätt som  på föregående och kvistarna är  en dies från Cheery Lynn.

Rosen här har fått färg från  med Color Box "Curry" för att bli mer gulflammig.


Och så den sista.  

Jag gjorde denna ros som ett sista farväl av en älskad släkting.

Denna är gjord på Reprint / Paper Accent Macintosh. Mycket Tim Holtz Stickles Xmas red på för att få den extra fin.
Texten handskriven av mig.

Denna ros är en speciell symbol för mig och jag kände att jag gjorde rätt som la den på kistan istället för en levande ros. släktingen uppskattade min kreativa sida så jag ville visa min respekt på det bästa sättet jag kunde.
Beep beep /K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Birdy.

 Birdy. Skapade detta söta födelsedagskort till min farbror. Detta är gjort med akvarellfärger. *** Created this cute birthday card for my u...