måndag 30 maj 2016

Faster Astas ros.

Faster Astas ros.

Det kommer en dag när dem man älskar måste gå vidare. Man hoppas det ska gå år innan det händer och även om det går en himla massa år är det egentligen inte tillräckligt många.

Till älskade faster Astas begravning skapade jag en ros, precis som jag gjort för en annan faster.
Det är mitt sätt att visa min aktning och saknad, ett sista farväl men ändå inte riktigt farväl utan mer ett "vi ses snart igen".


Här är grunden. Använt en Blomstans från SU! och bladstansar från MS. distressade blombladen med Victorian Velvet. hur många blomlager som behövs är efter tycke och smak, hur tät man vill ha blomman.

Man stansar ut blommorna och gör ett hål i mitten (jag använder cirkeldies till det).  Därefter klipper man så att antalet på blombladen blir en mindre än originalet.

Den sista är bara ett blad så lite pilligt att rulla ihop. Jag böjer kanterna med en rund pinne, man kan använda penna eller dylikt och limmar ihop.
Därefter staplar man ihop dem (sätter ihop blomman) som man vill ha den.

Ta en rund cardstock bit. Med limpistol satte jag en stor klutt lim på cirkeln och tryckte försiktigt fast hela rosen (lyft den som du satt ihop den eller sätt den bitvis, upp till dig vad som känns enklast.

Jag valde denna gång att ha en större bas så jag limmade cirkeln som blomman sitter på fast på en oval cardstock för jag ville få plats med en del text under. Bladen distressade jag med lite shabby shutters.  Här ser ni också min runda pinne som jag använder för att rulla kanterna med. Vet inte vad det är men den är efter min pappa som målade mycket så den är köpt på en hobby affär.


Detta blev slutresultatet när allt är fastlimmat. Rosen fick rosa glitterlim på och bladen fick lite 3D pärleffekt.


Material:
CS Reprint /Paper Accents Vintage Pink, Spring green, Avalanche. Den mörkgröna är av annat Cardstock märke, okänt.
Blomstans Blossom punch Stampin Up!
Bladstansar Martha Stewart.
Distress Shabby Shutters och Victorian Velvet från Tim Holtz Ranger.
cirkel och oval dies från QuicKutz.
Glitterlim Cerise Dovecraft.
3D pearl effects  Pastel creme Dovecraft.

Beep beep/ K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Master Andrena

  Master  Andrena. Detta är ett gratulationskort för en väl utförd avhandling om sandbin. *** This is a gratulation card for a master well d...